Groene Vinger Kweek-Soep3

Afgelopen woensdag 6 december ging de Sint weer richting Spanje en was het in het Voedselbos druilerig en koud.

Samen met een vaste vrijwilliger van Metaal Kathedraal, Marian. Ben ik op jacht gegaan naar eetbare wortels.

M’n intentie was om minimaal 3 verschillende soorten wortels te vinden voor in de soep. Ik wilde in ieder geval de wortels vinden van de Paardenbloem, Smalle Weegbree, Kaarsjeskruid en Smeerwortel. Verder hoopte ik nog om misschien de wortels van Kweegras en Heermoes te vinden.

De eerste vier, Smalle Weegbree, Paardenbloem, Kaarsjeskruid en Smeerwortel hebben we gevonden en na wat geklooi in de natte klei hebben we ze geoogst en meegenomen om verder te onderzoeken en bereiden.

Over de Smalle Weegbree was ik verbaasd hoe dun de wortels waren en oppervlakkig ze geworteld waren. Het leek me veel werk om daar iets smakelijks van te maken. Dus bewaar die voor een wat minder modderige dag.

Voor extra vulling van de soep hebben we wel wat vers blad  van de Smalle Weegbree en blad en bloemen van het Madeliefje geoogst.

De soep was uiteindelijk meer een bouillon.

Ik was niet helemaal tevreden, de rest van het Mekka team vond de bouillon wel erg lekker.

Hoop nog steeds op wat meer deelnemers vanuit de wijk tijdens onze oogst en tuin expedities.

Tot volgende week,

Zeg ik dan maar

Groene Groet

Sarah Lisa Lugthart

Voedselboswachtster Mekka

Eetbare Achtertuinen Verenigd

P.S. wie doet er al wat met het buurtkookboek. Zitten er al nieuwe recepten in en zo ja wil je die delen in de Rijnvliet groen app en of het mij laten weten via voedselboswachter@metaalkathedraal.nl

Mooie week

Tot in de Buurt