Groene Vinger Kweek Soep2

Toen ik afgelopen woensdag terug naar Haarlem reed met natte sneeuw op de voorruit en luisterend naar de “Wilde Wieven Podcast” van Lieve Galle in een interview met Laurette van Slobbe.

Realiseerde ik me weer in wat voor rijkdom jullie, de bewoners van Rijnvliet, wonen. Eind November en nog steeds een overvloed aan wilde groene bladgroente zoals: Brandnetel, Smalle Weegbree, Vogelmuur, Knopkruid, Veldkers, Kaarsjeskruid, Paardenbloemblad en Witte Mosterd.

De Groene Vinger Kweek Soep was de afgelopen twee keer bijna hetzelfde.

Vorige week(22november2023) heb ik me laten inspireren door het recept van Brandnetelsoep uit het boek: “Het Brandnetelboek” van Natasja van der Meer.

Deze week (29 november 2023) was het recept bijna hetzelfde, behalve dat deze keer ook Smalle Weegbree en Quinoa heb toegevoegd.

En beide keren heb ik in plaats van de haverkookroom, gewoon twee handjes havervlokken toegevoegd rond dezelfde tijd als de brandnetels.

Aangezien het nu dan toch echt vriest, ben ik benieuwd of we volgende week nog wilde kruiden kunnen plukken voor in de soep.

We zullen zien…

Wel kun je in de wintermaanden van best een aantal wilde kruiden de wortels oogsten.

Als de grond het toelaat lijkt het me leuk om dat volgende week te doen en wil ik kijken wat voor lekkers we daarmee kunnen maken.

Tot dan bij Metaal Kathedraal

Groene Groet

Sarah Lisa Lugthart

Voedselboswachtster

Eetbare Achtertuinen Verenigd