Programmering

Iedere maand is er bij Metaalkathedraal een biologische markt waar u uw kersverse en met liefde geteelde, geoogste en bereidde eten kan kopen. Bijzondere creatieve ondernemers schotelen u bijzonder lokaal eten en drinken voor. Metaal Kathedraal wordt steeds meer de huiskamer van de Utrechtse food movement waarin alle laatste ontwikkelingen op het gebied van stadslandbouw en voedsel te proeven en te ervaren zijn.

‘s Avonds bent u welkom bij CineMekka. Een bijzonder filmprogramma met randprogramma in samenwerking met ’t Hoogt. Bij mooie zomeravonden realiseren we een buitenbioscoop.

Er worden met regelmaat buurtdiners georganiseerd en er is een podium voor de wijk.

Op het landgoed van Metaal Kathedraal kunt u diverse kunstenaars  ontmoeten en u laten verwonderen door hun belevingswereld, installaties en voorstellingen en Jong talent krijgt de kans om relevant werk te tonen op het gebied van Kunst, Ecologie en Samenleving.

Gedurende het jaar is er een rijkdom aan workshops die aangeboden wordt op het terrein van Metaal Kathedraal. Bijvoorbeeld kachellassen, wormentoren bouwen, cursus voedselbos, eetbare hagen laten groeien, zelf zalf maken, zonnepanelen bouwen, composteren, fermenteren etc etc.

Metaal Kathedraal is het baken van de nieuwe gemeenschap Rijnvliet: Want als u dan toch graag het gevoel van de kerk weer wilt ervaren, vol verbinding en gemeenschap, dan bent u met het hele gezin welkom bij de zondagsmis. Een bijeenkomst met actuele thema’s op scherp gesteld door (jonge) Utrechtse cabaretiers in samenwerking met koren en/of muzikanten.  Een ochtendmis waarin op geheel eigen wijze de actualiteiten van dat moment in een humoristisch doch kritisch perspectief worden geplaatst.

Metaal Kathedraal werkt nauw samen met culturele organisaties uit de stad en uit Leidsche Rijn.

MEER CULTUUR IN LEIDSCHE RIJN

Op een steenworp afstand van Rijnvliet zijn er naast Metaal Kathedraal nog veel meer bijzondere initiatieven. Ga een lekker biertjes drinken bij bierbrouwer Maximus, of eten bij Metaal Kathedraal, of de Rare Jongens. Wil je nog meer theater en archeologie, bezoek Castellum De Hoge Woerd. Neem je kinderen mee naar de Vrijstaat met hun jaarlijkse kinderkunst camping. Er is een rijk aanbod van amateurcursussen op de cultuurcampus en het centrum van Leidsche Rijn heeft nu een cultureel kloppend hart genaamd RAUM.