“Tuinen om van te Smullen”

25 November geeft Madelon Oostwoud een Lezing, hier een voorproefje op de lezing en op de ontwerpcursus die zij ook gaat geven op 20 januari 2024

Drinkt u al thee-van-eigen-terras? Tovert u weleens een toetje tevoorschijn met een bloem uit eigen border? Knipt u in uw tuin weleens een soepje bij elkaar? In deze inspirerende lezing neemt Madelon Oostwoud ons aan de hand van beelden mee door bestaande eetbare sier-tuinen en geeft ze toelichting over de eetbaarheid van gangbare planten, bomen en kruiden. Ze reikt eenvoudige ideeën aan om tuinen en balkons zodanig te beplanten dat je kunt oogsten dat het een lieve lust is, zonder af te doen aan de sierwaarde en de schoonheid.

Natuurlijk gooit u na afloop van de lezing uw tuin niet radicaal omver. Maar bij de keus van nieuw plantgoed zal de eetbaarheid voor mens én dier vermoedelijk wel gaan meetellen. Na afloop van de 50 minuten durende lezing is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het inzien/aanschaffen van Madelon’s boeken Een kleine eetbare tuin met vaste planten ( 2015, 9e druk) Voedselbos – (2019, 7e druk) en/of Voedselbosrand, boslandbouw (2022, 1e druk). Haar boeken zijn overigens ook te bestellen of te koop bij de betere boekhandel en via KNNV-Uitgeverij.

Programma voor zaterdag 25 November:

14.00-14.30 :   Inloop thee/Koffie

14.30-16.00:   Lezing & Vragen

16.00-17.00:  Uitloop en voor wie wil gelegenheid om boeken te kopen

In de zaal Hollandia in de Metaal Kathedraal

Tickets 25 euro via https://eventix.shop/k9kfgxvj

of www.metaalkathedraal.nl

https://eventix.shop/k9kfgxvj