Lezing over de opgravingen Rijnvliet

Op dinsdag 16 april 2019 organiseert de Historische Vereniging Vleuten, de Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn een lezing over recent archeologisch onderzoek in Leidsche Rijn. De lezing zal worden verzorgd door de Utrechtse archeologen Erik Graafstal en Herre Wynia.

DSC08572

De bouw van Leidsche Rijn heeft voor archeologen een ware schatkamer geopend. Sinds de eerste vondsten in 1997 hebben de archeologen van gemeente Utrecht op meer dan honderd plaatsen opgravingen uitgevoerd met veelal spectaculaire resultaten.

Inmiddels loopt de realisatie van Leidsche Rijn langzaam tegen het eind en worden ook de laatste deelgebieden bouwrijp gemaakt. Dit betekent dat ook de archeologen bijna klaar zijn met de opgravingen. De komende jaren worden ook de laatste opgravingen uitgewerkt tot een basisrapportage. De rapporten die al zijn gepubliceerd, zijn gratis te downloaden via deze link: https://erfgoed.utrecht.nl/publicaties/onderzoeksrapporten-archeologie/

Tijdens deze lezing zullen de archeologen de laatste stand van zaken van het archeologisch onderzoek in Leidsche Rijn presenteren. Natuurlijk komt dan ook de opgraving van de Romeinse weg met de brug in Rijnvliet aan de orde.

Herre Wynia en Erik Graafstal zijn beide archeologen in dienst de vakgroep Erfgoed van gemeente Utrecht en vanaf de eerste paal betrokken bij het archeologisch onderzoek in Leidsche Rijn.

De lezing zal plaatvinden in de Metaalkathedraal, Rijksstraatweg 20, 3545 NA Utrecht.

Entree: € 5,–, Leden van de Historische Vereniging: € 2,50

Zaal open 19.30, aanvang 20.00

Aanmelden via activiteiten@histvervdmh.nl

Informatie: Wim de Vrankrijker: M: +31 6 54242160