Groene Vinger Kweek-Soep1

Vanaf deze week zal ik elke week ons recept delen mocht het een leuke nieuwe toevoeging zijn.

Deze week was het een hele tas vol ingrediënten uit het voedselbos van rijnvliet dus zeker het toevoegen waard. Meestal maak ik een basis van ui, knoflook, verse gember, verse kurkuma en een tomaatje. Vaak neem ik wat groente van een van de boerderijen waar ik vrijwillig werk in Haarlem, deze week Knolselderij.

Ingrediënten:

-5liter groentebouillon van het blauwe huis -2uien -3 tenen knoflook -een stuk verse gember geraspt -3cm verse kurkuma geraspt -2tomaten in blokjes

-1 knolseldrij in blokjes

-verse kruiden en bloemen uit het voedselbos namelijk:

-Veldkers, Brandnetel, Vogelmuur, Smalle Weegbree, Witte Mosterd, Knopkruid, Madeliefjes en Kamille.

Bereiding:

Je fruit de knoflook, gember, kurkuma, ui en tomaat in boter of cocosolie. Daarna bak je de knolselderij aan en voeg je de bouillon toe. in de tussentijd snij je alle verse kruiden en wildplukgroente fijn of in reepjes( vooral de weegbree is belangrijk om in reepjes te snijden dwars op de nerf, de nerven kunnen anders erg lang en taai worden). Dit laatste laat je de laatste 10 a 20 minuten meekoken.

En Voila klaar ben je. heerlijke soep uit eigen voedselbos.